Výnimočná výstava fotografa z APFSR: Zachytenie krásy slovenskej krajiny a kultúrnych pamiatok

Slovensko je krajinou s bohatou históriou, malebnými krajinami a kultúrnym dedičstvom, ktoré si zaslúži pozornosť a obdiv. Tieto hodnoty prináša verejnosti aj člen Asociácie profesionálnych fotografov Slovenskej republiky (APFSR), Marek Hajkovský, ktorý svojou výstavou zachytáva nádheru a jedinečnosť našich historických a prírodných pokladov. Výstava sa koná vo Výstavnej sieni mesta Kežmarok, kde majú návštevníci možnosť objaviť svet kultúry a prírody prostredníctvom jeho objektívu.

Umelecká cesta k zachyteniu krásy Slovenska

Marek Hajkovský, známy svojím precíznym okom pre detail a špecifickým prístupom k foteniu architektúry a krajiny, sa už viac ako desaťročie venuje zachytávaniu slovenských hradov, zámkov a krajinných scenérií. Pre neho je fotografia nielen spôsobom, ako zdokumentovať krásy Slovenska, ale aj formou psychohygieny a relaxu od iných, náročných komerčných projektov, ktorým sa profesionálne venuje.

Zachytáva kultúrne dedičstvo Slovenska svojím vlastným, jedinečným spôsobom, pričom vníma tieto architektonické skvosty ako svedkov histórie, ktorých príbehy prenáša na diváka cez objektív svojho fotoaparátu. Fotografia mu tak umožňuje prepojiť súčasnosť s minulosťou a prostredníctvom umeleckého spracovania oživiť kultúrne poklady Slovenska v novom svetle.

Populárizácia kultúrneho dedičstva

Marekova výstava nie je len o krásnych záberoch – jej hlavným cieľom je poukázať na význam zachovania a ochrany slovenského kultúrneho dedičstva. Každý hrad, zámok či krajina, ktorú Marek zachytí, nesie so sebou históriu, príbehy a emócie, ktoré divákom sprostredkúva prostredníctvom svojej tvorby. Svojou prácou prispieva k popularizácii tejto témy, čím motivuje aj ďalších fotografov či verejnosť, aby si uvedomili dôležitosť zachovania našich kultúrnych pamiatok.

Z jeho doterajšej kolekcie fotografií dokonca vznikla kniha, ktorá zaznamenáva krásy slovenských hradov a zámkov. Posledné výtlačky sú stále dostupné pre tých, ktorí by si chceli odniesť kúsok tejto výnimočnej tvorby domov a spájať ju s historickými a vizuálnymi zážitkami na stránke https://www.castles.love.

Profesionalita a uznanie

Marek Hajkovský, ktorý získal prestížny titul QEP (Qualified European Photographer), sa špecializuje na fotografiu pre cestovný ruch, hotely, aquaparky a rezorty. Jeho práce sú oceňované nielen na Slovensku, ale aj na medzinárodnej úrovni. Výnimočnosť jeho tvorby potvrdzuje aj fakt, že je ako jediný fotograf v strednej a východnej Európe oficiálne akreditovaný pre fotenie hotelovej siete Kempinski po celom svete. To dokazuje jeho vysokú profesionalitu a kvalitu, ktorú vnáša do každého projektu, či už ide o komerčné fotenie alebo umelecké zachytenie našich kultúrnych pokladov.

Výstava, ktorú si nesmiete nechať ujsť

Výstava vo Výstavnej sieni mesta Kežmarok je jedinečnou príležitosťou vidieť svet očami skúseného fotografa, ktorý sa neustále snaží oživiť krásu Slovenska prostredníctvom svojej tvorby. Návštevníci budú môcť obdivovať nielen slovenské hrady a zámky, ale aj krajiny, ktoré sú súčasťou našej histórie a dedičstva.

Výstava potrvá až do 30. septembra 2024, a je otvorená pre všetkých, ktorí chcú spoznať skvosty našej krajiny v novom umeleckom svetle.

Previous
Previous

Kolektívna výstava fotografií

Next
Next

Ručne maľované akrylové plátna: Jedinečný doplnok pre vaše fotoštúdio