Jozef Sádecký: Portrét vášnivého fotografa a člena APFSR

Jozef Sádecký, rodák z Považskej Bystrice, je meno, ktoré rezonuje v slovenskej fotografickej komunite. Jeho cesta k fotografovaniu začala v roku 2007, kedy sa popri bežnej práci začal venovať fotografovaniu s malým ultra zoomom od Olympusu. Tento koníček postupne prerástol do profesionálnej vášne a Jozef sa stal verným užívateľom značky Canon.

Významným míľnikom v jeho kariére bolo prijatie do Asociácie Profesionálnych Fotografov Slovenskej Republiky v roku 2021, kde teraz pôsobí a spolupracuje s ďalšími fotografickými talentmi. Jozef tiež aktívne spolupracuje s výrobcami fotografického vybavenia, ako sú VFFoto, Irix Lens, a NGPro, ktorí poskytujú vybavenie pre krajinársku fotografiu.

Osobné vízie a inšpirácie

Fotografia pre Jozefa nie je len práca, ale aj spôsob, ako zachytiť a uchovať spomienky. Jeho srdce bije najmä pre krajinársku a svadobnú fotografiu, kde môže využiť svoju lásku k prírode. Voľné chvíle trávi najradšej v horách, kde čaká na ideálne svetelné podmienky pri východe alebo západe slnka. V týchto momentoch dokáže zachytiť jedinečné scenérie, ktoré sú často vyhľadávané jeho klientmi.

Portfólio a úspechy

Jozef sa môže pochváliť účasťou na viacerých autorských výstavách, medzi ktoré patria napríklad "Momenty krajiny" a "Krajinou", ktoré prezentovali jeho schopnosť vnímať a zachytávať prírodné krásy Slovenska. Jeho práce boli ocenené v rôznych fotografiách súťažiach, vrátane prvého miesta v kategórii LANDSCAPE na medzinárodnej súťaži Asia WPA.

Pozvánka k dialógu

Jozef je vždy otvorený novým projektom a spolupráciam, a s radosťou vás privíta, aby spoločne vytvorili niečo krásne a nezabudnuteľné. Ak vás zaujíma viac o jeho práci alebo by ste radi diskutovali o možnej spolupráci, neváhajte ho kontaktovať.

Jeho prístup k fotografovaniu, umožňujúci klientom a divákom cítiť sa súčasťou zobrazeného momentu, je to, čo odlišuje Jozefa Sádeckého od ostatných a robí z neho uznávaného člena fotografickej komunity.

Viac Jozefovej práce si môžete pozrieť tu:

https://www.jozefsadecky.sk/

https://www.instagram.com/jozef_sadecky_weddingphoto/

https://www.instagram.com/jozef_sadecky_fotograf/

https://www.facebook.com/jozefsadeckyphototgraphy/

Previous
Previous

Jozef Maximilián Petzval: Otec modernej fotografie

Next
Next

Ľuboš Krahulec