Dávid Ilkovič

Dávid Ilkovič sa nedávno stal členom Asociácie profesionálnych fotografov Slovenskej republiky (APFSR). Jeho slová o fotografii sú presvedčivé: "Fotografi sú ako motýle, lietajú od fotky k fotke." Zaujíma ho príroda a vždy má fotoaparát po ruke, aby zachytil tie najjedinečnejšie momenty.

Jeho fotografická práca mu vyniesla medzinárodný titul AFIAP (artist Fédération Internationale de l´Art Photographique), čo je obrovská pocta. AFIAP je titul, ktorý sa nedá len tak získať, je to ocenenie jeho tvorivého prínosu v oblasti fotografie. Dávid si teraz môže s hrdosťou uvádzať tento titul za svojím menom.

FIAP (Fédération Internationale de l´Art Photographique) je organizácia pod záštitou UNESCO, ktorá sa venuje podpore a propagácii umeleckej fotografie. Jeho práce boli ocenené nielen titulom AFIAP, ale tiež ich môžeme nájsť v depozite v Musée de l´Elysée vo švajčiarskom Lausanne. Tým sa jeho diela stali súčasťou svetového kultúrneho dedičstva.

Dávid Ilkovič je hrdým príkladom slovenského fotografa, ktorý svojimi prácami dôstojne reprezentuje nielen seba, ale aj svoju krajinu vo svetovej umeleckej scéne. Je to obdivuhodný príklad toho, ako umenie dokáže prekročiť hranice a niesť posolstvo cez celý svet.

Previous
Previous

1. máj

Next
Next

Prednáška Gabiky Teplickej